KKDC Japan // Fujiwaramuro Architects

62

This Japan branch office for KKDC, a lighting company headquartered in South Korea, sits on a small lot within walking distance of Kyoto Station, on the south side of the tracks. The office occupies the first floor, with a showroom on the second floor and a guest room on the third.

In addition to displaying products in the showroom, the client wanted the building itself to express its business identity. We succeeded in integrating architectural and product concepts by incorporating one of KKDC’s core products—linear lighting—into the architecture. The building is comprised of three stacked boxes. By offsetting the boxes on each level forward and backward, we were able to disrupt the typical exterior appearance of an office and open up space to insert lighting in the margins between the boxes.

These lines of light give meaning to the offset design while also giving the building an identity fitting for a lighting company. Linear lights, downlights, pendant lights, and other types of lighting are also woven throughout the interior. The building offers many opportunities both inside and out to appreciate the appeal of great lighting.principle use : office and exhibition roomsite Area : 63.01 sqmtBuilding Area : 37.68 sqmtTotal Floor Area : 105.23 sqmtStories : 3Structure : Steel.